ΜΥΘΟΙ ΗΡΩΩΝ5.00€

ΜΥΘΟΙ ΗΡΩΩΝ
Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ
Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Είδος: ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
Μεταφραστής: ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΖΩΗΣ
Κατάσταση: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ
Σελίδες: 360
Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ετος έκδοσης: 2003

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πώς κάποιος γίνεται ήρωας και τι χαρακτηριστικά του αποδίδονται; Μπορεί η πορεία του να αλλάξει τον ρου της Ιστορίας; Πότε η δράση του γεννά ένα μύθο;
Κάθε ιστορική περίοδος καθορίζει το είδος του ήρωα που απαιτείται και είναι πιθανόν να εμφανιστεί.
Η έννοια του ηρωισμού, όμως, μεταβάλλεται ιστορικά. Αν οι παραδοσιακοί ήρωες κέρδιζαν το θαυμασμό για το κουράγιο, την αντοχή, την αίσθηση του καθήκοντος που τους διέκρινε, οι σημερινοί ήρωες του αθλητισμού, της διασκέδασης, της οικονομίας και της πολιτικής γίνονται αντικείμενο λατρείας για τις επιτυχίες τους -και όχι για την επιμονή τους-, για αρετές όπως η ειρωνεία, η αποστασιοποίηση, η περιθωριακή συμπεριφορά. Παρ' όλα αυτά ο θαυμασμός που γεννούν αγγίζει τα όρια της θεοποίησης, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.
Ο Ρόμπερτ Α. Σίγκαλ σ' αυτή την ενδιαφέρουσα μελέτη, όπου συγκεντρώνει μύθους από όλο τον κόσμο, πραγματεύεται την έννοια του ήρωα από τα αρχαία χρόνια έως τις μέρες μας. Από τον Ρομπέν των Δασών έως τον Χριστόφορο Κολόμβο, από την Εύα έως τη Ζαν ντ' Αρκ, και από τον Προμηθέα έως τον Έλβις Πρίσλεϊ, κάθε εποχή έχει την ανάγκη ενός Σπουδαίου Ανθρώπου που θα εμπνεύσει, θα καθοδηγήσει, θα προκαλέσει και θα υπερβεί τα καθιερωμένα πρότυπα ζωής.

Κριτικές
Γρήγορη Εύρεση
 
Χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης για να βρείτε το προϊόν που ψάχνετε.
Σύνθετη Αναζήτηση
footerbanner