ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ8.00€

ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ
Εκδότης: ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Συγγραφέας: ΜΠΕΖΑΡ ΜΟΡΙΣ - BEJART MAURICE
Είδος: ΧΟΡΟΣ
Μεταφραστής: ΠΑΠΑΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κατάσταση: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ
Εξώφυλλο: ΜΑΛΑΚΟ
Σελίδες: 340
Γλώσσα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Ετος έκδοσης: 1982

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΟΛΥΚΑΙΡΙΣΜΕΝΟ

Ο Μωρίς Μπεζάρ είναι απο τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Πήρε μια γλώσσα που είχε αρχίσει να πνίγεται στη σκόνη, το χορό, κι έφτιαξε απʼ αυτή το πιο ωραίο μέσο για να μας συγκινεί.
Επικεφαλής μιας ομάδας που αποτελείται από εβδομήντα και περισσότερους χορευτές, δημιουργός κάποιας εκατοντάδας μπαλέτων που έχουν παιχτεί στίς τέσσερις από τις πέντε ηπείρους, ο Μωρίς Μπεζάρ ένιωσε την ανάγκη να διηγηθεί. Η καλύτερα να εκμυστηρευθεί. Γιατί πρόκειται για πραγματικές εκμυστηρεύσεις που γίνονται με χιούμορ και με απόλυτη ειλικρίνεια.
Ο Μπεζάρ γυρνάει στην πηγή: την παιδική του ηλικία. Περιγράφει πώς γεννήθηκε το ταλέντο του, πώς δεν μπόρεσε να παραδεχθεί ποτέ το θάνατο της μητέρας του όταν ήταν εφτά χρονών, τα εφηβικά του χρόνια στην επαρχία, τη δύσκολη γέννηση των πιό διάσημων από τα μπαλέτα του: Η ιεροτελεστία της ανοιξης, Νιζίνσκι ο κλόουν του Θεού, Ο έρωτας του ποιητή κλπ.
Θυμάται τους φίλους του, τους χορευτές του, τις παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, στην Ιαπωνία, στη Νότια Αμερική. Μιλάει για τους φόβους του και τις επιτυχίες του, για το τρακ και τη δόξα, για το Θεό και τον έρωτα. Με λίγα λόγια για τη ζωή του, τη ζωή ενός διάσημου καλλιτέχνη, σε χιλιάδες επίπεδα, με χιλιάδες μπαλέτα που καθένα τους είναι μιά στιγμή στη ζωή κάποιου άλλου.

Κριτικές
Γρήγορη Εύρεση
 
Χρησιμοποιήστε όρους αναζήτησης για να βρείτε το προϊόν που ψάχνετε.
Σύνθετη Αναζήτηση
footerbanner